Bestil beskæring


BESKÆRING

Hvorfor skal man beskærer træer?

Ligesom vi skal træne og til fitness og gå til lægen, så er træernes eneste mulighed for noget af det samme afhængig af en korrekt beskæring. Der findes følgene beskæringstyper.

Foryngende beskæring:
Når et træ bliver forynget. Desto tættere på vækstpunktet træet kommer desto yngre er det, så ved at det bliver beskåret kan det således forynges.

 

Sygdoms beskæring:
I forbindelse med den foryngende beskæring, vil man også kigge på træets helbredstilstand, for at være sikker på at man fjerner områder på træerne, der ikke er sunde eller raske, og få dem fjernet.

 

Formbeskæring: Formen har betydning for to ting, det visuelle indtryk og træets balance. Et træ er klart smukkere hvis den er skåret efter den form der er ideel. Træet der ikke vægtmæssigt er ude af balance, kan bedre modstå kraftig vindpåvirkning.

 
Efter en korrekt og grundig beskæring og gødskning, har træet en mulighed for at sætte nye stærke og flotte skud. En sund have er en smuk have. Der er en masse teorier om hvornår buske træer og planter skal beskæres, det sikreste er at kontakte vor Jordbrugsteknolog, når du føler dig parat til at få haven korrekt beskåret på den rette tid.
 
Den Rigtige Gartner kan også være behjælpelig med at bortskaffe alt det afklippede.

Kontakt os for en gratis gennemgang af haven.

thuja-brabant

Kan buske og hække også beskæres?

Hække og buske kan absolut beskæres. Vi plejer at sige at hække og buske trimmes i sommermånederne, og klippes om vinteren. Når de bliver klippet, kan der klippes mere af, således man kan rette eventuelle skævheder. Vor anbefaling at stedsegrønne hække trimmes mindst 3-4 gange om året og ikke kun ved Sankt Hans.

Buksbom til perfekte forme

Som det ses her, kan buksbom bekæres i mange forskellige former. Igen kræver det en masse øvelse, tålmodighed, samt hyppig klipning for at nå frem til dette resultat.

Figur beskæring
DSC00235_v1-1024x683

Op i højderne

Den Rigtige Gartner kommer gerne højt til vejrs i forbindelse med topkapning, fældning eller beskæring af træerne. Ved hjælp af lifte kommer vi sikkert i mål med klipningen. I løbet af 20 år har vi foretaget beskæring, topkapning og beskæring af utrolig mange træer og buske. Det er absolut noget af det vi holder meget af, fordi vi ved hvor vigtigt det er for planterne at få den opmærksom som det er at beskærer. De højeste træer vi har top kappet her i landet er på  omkring 20 meter i højden.

20200323_094733_v2

Ring